Onze dirigent is Lennert Knops.

Lennert (1982) komt uit Papendrecht en kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgelles. In de periode 1989 tot 2002 studeerde hij bij diverse organisten. Zijn voorkeur gaat uit naar de Hollandse koraalmuziek en naar muziek uit de periode Bach tot Vierne.

Van zijn orgelspel zijn een aantal solo cd’s verschenen.
Samen met zijn vrouw Maria Knops, die harp speelt, vormt hij een duo. Hiervan zijn diverse cd’s uitgegeven.

Bij Cees het Jonk heeft Lennert privé-lessen koordirectie gevolgd.

Als dirigent is hij naast CJMK Jubilate ook verbonden aan het Chr. Alblasserdams Jongerenkoor Chaverim, Mannenkoor Tehillim en Gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht, het Chr. kinderkoor Samuel uit Alblasserdam. Ook het Shalomkoor staat onder zijn leiding. Met dit koor worden koorreizen gemaakt, o.a. naar Israël.

Lennert componeert en arrangeert muziek voor zijn koren, voor harp en voor diverse andere instrumenten of bezettingen. Veel van deze muziek is ook op CD verschenen. Van zijn hand verscheen het ruim 90 minuten durende werk ‘Exodus’ mannen- en gemengd koor, en diverse instrumenten.

Als organist is hij verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente van Papendrecht. Ook is hij de vaste koorbegeleider van het Korendijks Mannenkoor uit Nieuw-Beijerland.

Daarnaast is hij regelmatig als koorbegeleider op orgel of piano te beluisteren en verleent hij in deze hoedanigheid zijn medewerking aan cd opnamen.

 Concertreizen voerden o.a. naar België, Frankrijk Schotland en Israël.