Christelijk Jong Mannenkoor Jubilate is in 2007 door 3 vrienden opgericht. Binnen korte tijd wisten ze een groep enthousiaste jonge mannen bij elkaar te krijgen die één keer in de twee weken bij elkaar kwam in de Stadhouder Willem III school in Hendrik Ido Ambacht. Na ruim een half jaar repeteren onder leiding van Lennert Kops kregen we onverwacht de mogelijkheid om een eerste concert te geven in de Grote Kerk van Alblasserdam.

Ruim een jaar na de oprichting presenteerde Jubilate zichzelf tijdens een avondvullend programma in een bomvolle Havenkerk in Alblasserdam. Daarna bleven de aanvragen van concerten binnenstromen.

Inmiddels bestaat Jubilate uit een vaste groep van 20 mannen. Aangezien dit aantal niet meer in de school paste, repeteren we tegenwoordig in de Irenekerk in Ridderkerk.

Waarom is Jubilate zo klein? Dat is nu juist het unieke en onderscheidende van ons koor. Jubilate wil met maximaal 20 mannen zingen. Dit betekent daarom ook dat we regelmatig mannen teleur moeten stellen. We hebben op dit moment 20 zangers en dus een ledenstop.

Sinds de oprichting van Jubilate zijn er drie cd''s opgenomen (die te bestellen zijn in onze webshop):

De laatste cd die in het najaar van 2015 werd opgenomen is ''Wijs mij de weg''.

Ook heeft Jubilate meegewerkt aan het Koorwerk ''Hij leeft!'' Dit werd geschreven door Kees den Bok en Lennert en uitgevoerd rond Pasen 2015 en 2016 in samenwerking met CAJ Chaverim en diverse instumentalisten.

 

Wilt u meer informatie? Of wilt u Jubilate uitnodigen? Neem contact op met onze secretaris: Jaco Pons (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)